fb

Szakmai partnereink

› Amiben hiszünk
› Küldetésünk
› Munkatársaink
› Szakmai partnereink

A Gyermekek Háza Általános Iskola hazánkban egyedülálló szakmai színvonalon valósítja meg a fogyatékos tanulók inkluzív nevelését. Az iskola pedagógusai nagy hangsúlyt fektetnek a személyiségfejlesztésre, a tanulók közötti együttműködésre, és a gyerekek egyéni képességeihez igazodó differenciált tanulásszervezésre. Az inkluzív iskolafejlesztésre vállalkozó általános iskolák számára biztosítjuk az intézménylátogatás lehetőségét.

 

 

Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézet (ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar): Szoros szakmai kapcsolatot ápolunk a tanulásban akadályozottak pedagógiája, értelmileg akadályozottak pedagógiája, autista és pszichopedagógia szakos gyógypedagógus hallgatók képzésével foglalkozó ATIVIK Intézettel. 

 

 

A szegedi székhelyű Motiváció Oktatási Egyesületet azzal a céllal hozták létre egyetemi oktatók, esélyegyenlőségi szakemberek, pedagógusok és pedagógusjelöltek, hogy a magyar oktatási rendszer, illetve az oktatás során alkalmazott pedagógiai  tartalmak, módszerek vizsgálatával és fejlesztésével elősegítsék a hazai oktatás megújítását, az oktatási minőség általános emelését és a méltányosság megvalósulását.

 

 A Világszép Alapítvány 2010 óta támogatja az állami gondoskodásban élő gyermekeket és fiatalokat önkéntes meséléssel, nyári táborokkal, mentorprogrammal. Az Alapítvány munkatársai 4 budapesti gyermekotthonban, valamint Miskolcon, Nagybarcán, és Gencsapátiban is jelen vannak. A Paloznaki Mesközpont mellett az Alapítvány 2018 szeptemberében megnyitotta az inkluzív szemléletű Pendula Óvodát, 2019 elején a Létra Klubot.

 

 

 

Az inkluzív szemléletű Pendula óvoda maximum 18 fős csoportokkal, igényes külső és belső terekkel, kiemelkedő szakmai gárdával, integrált képességfejlesztéssel várja a 2,5-8 év közötti kigyermekeket. A pedagógiai munka középpontjában az élményközpontú nevelés, a drámapedagógiai módszerek használata és a fókuszolás áll.

 

 

Az inkluzív szemléletű Létra Klub egy közösségi tér, mely egyedi és izgalmas foglalkozások keretében minden gyermek számára tartalmas és élményszerű időtöltést bizosít.

 

 

 

A MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjának (KAP) segítségével 2019-ben a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola pedagógusai megismerkedhettek a pozitív fegyelmezés szemléletével. 

 


KAPCSOLAT

Telefon: +36 (1) 786-9783
E-mail:
Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.

Számlaszámunk: 16200010-10090301