fb

Hírek

Pedagógiai Értékelési Konferencia (2015 április 23-25)

Kicsit megkésve, de nagy örömmel számolunk be arról, hogy áprilisban két előadással is képviseltettük magunkat a PÉK-en Szegeden. Az egyik előadás az iskolafejlesztési folyamat első két évének tapasztalatait és sikereit foglalta össze, míg a másik előadásban egy kutatásunk első eredményeit ismertettük, melynek során többségi pedagógusok integrációval kapcsolatos énhatékonyságát vizsgáltuk.

Résztvevőként érdekes előadást hallgattunk meg az Országos Kompetenciamérés szövegértés tesztjének sajátos nevelési igényű tanulók számára készített adaptációjáról és egy új szoftverről, ami megkönnyítheti az osztályközösségek szociometriai vizsgálatát. Tanulságos volt az a beszámoló is, amely szlovéniai iskolakísérletről számolt be, melynek során egyidejűleg tanították írni és olvasni mindkét nyelven a diákokat első osztálytól kezdve. Szintén érdekes és elgondolkodtató előadást hallhattunk a természettudományos tudás és a szövegértés kapcsolatától. Nagyon figyelemreméltó gondolatokat hallottunk az első és másodlagos szocializáció szerepéről is a demográfiai krízisben.

Mindeközben új és értékes ismeretségeket szereztünk, melyek reményeink szerint hosszú távú együttműködéshez vezetnek majd.

KAPCSOLAT

Telefon: +36 (1) 786-9783
E-mail:
Cím: 1072 Budapest Dob utca 52. III. 1.

1%